Een “schooldag” met een goud randje

  • 13-02-20

Op vrijdag 31 januari werd er op veel scholen in het land gestaakt, maar in Ooltgensplaat hadden CBS De Hoeksteen en de Dorpsraad andere plannen: er is een geweldige ‘maatschappelijke dag’ gehouden met de kinderen van de basisschool en onze ouderen.

Gastlessen  Voor elke groep die vrijdag op school was, waren gastlessen georganiseerd. Zo kregen de kinderen van de groepen 3 en 4 een gastles van boswachter Haaij die over zijn werk kwam vertellen. De boswachter had ook enkele gevonden spullen van dieren bij zich, zoals een gewei en horens. De groepen 5 en 6  kregen een gastles van IVN Natuureducatie, en maakten ze een voederhuisjes voor vogels om buiten op te hangen. De groepen 7 en 8 kregen van meneer Den Exter een gastles in het lokaal over de watersnoodramp van 1953, en zijn de kinderen het dorp in geweest om te kijken hoe hoog het water in ons dorp heeft gestaan. We hebben tijdens de gastlessen veel nieuwe dingen geleerd. 

Sportieve activiteit  Natuurlijk hoort bij een maatschappelijke dag ook bewegen. Dat hebben wij zeker gedaan in de gymzaal! In de gymzaal was onder andere de tumblingbaan opgezet en stond de pannakooi klaar. Van onze plaatselijke gymvereniging DOS mochten wij de tumblingbaan gebruiken en stichting ZIJNGO stelde de pannakooi beschikbaar. We willen beide verenigingen heel erg bedanken voor het kosteloos beschikbaar stellen van hun materialen tijdens deze maatschappelijke dag.

Gezelschapsspelletjes De kinderen van groep 3 en 4 zijn naar het Plaetinum geweest, om in de koffieruimte gezelschapsspelletjes te spelen met de ouderen die daar aanwezig waren. Het was een drukte van jewelste met veel vrolijke gezichten van zowel jong als oud. Er werd gesjoeld, gedamd, memory gespeeld en mens-erger-je-niet. Ook was er een heerlijke kop koffie met wat lekkers en de kinderen zijn natuurlijk ook niet vergeten.

Cup cakes Op datzelfde moment waren groep 5 en 6 bij Tamara’s Horeca in MFC ‘t Centrum cup cakes aan het versieren. Deze werden verpakt per 2 op een vrolijk schaaltje om later uit te delen aan onze ouderen in en rondom het Maximaplein. Deze waren enorm verrast door de enthousiaste actie van de kinderen.

Sport en spel Aan het eind van de ochtend waren groep 7 en 8 in de gymzaal te vinden waar de pannakooi en andere speeltoestellen klaar stonden voor een sportieve ochtend. Ook was deze ochtend de ‘chillplek’ geopend voor de kinderen waar ze een spelletje konden doen, zoals darten en een potje FIFA op de PlayStation. Hier werd enthousiast gebruik van gemaakt.

Met elkaar kijken wij terug op een geweldige maatschappelijke dag! “We willen ook de Dorpsraad heel erg bedanken voor hun prettige bijdrage aan deze onvergetelijke dag!” aldus de directie van CBS De Hoeksteen.

 

IMG_20200213_100215.jpg


DIRECT
CONTACT

Wilt u meer weten over onze school en haar mogelijkheden? Neem dan contact met ons op:

CBS De Hoeksteen
T: 0187-631485
E: info@hoeksteen-ooltgensplaat.nl

COMMUNICATIE VIA PARRO

Mededelingen en foto’s delen we met de app Parro. Geen toegang? tot deze app? Vraag er naar bij de leerkracht van uw kind.

Bekijk hier ons fotoalbum >>