Gastles politie aan groep 7 en 8

  • 13-02-20

Politie Goeree-Overflakkee bracht op dinsdagmiddag 11 februari 2020 een bezoek aan onze school.

"Deze dinsdagmiddag stonden 2 gastlessen gepland bij ons op CBS De Hoeksteen voor de groepen 7 en 8. De brandweer zou komen en ook de politie. Helaas was er voor de brandweer een calamiteit deze middag, waardoor ze verstek moesten laten gaan. Gelukkig kon de politie, tussen alle drukke werkzaamheden door, wel komen."

 

Veel interesse en veel onderwerpen 

"Agente Janita kwam over haar werkzaamheden vertellen, over het digitaal pesten en over tegengaan van inbraken in het dorp."

Voordat de agente echt toekwam aan haar les, waren we al 10 minuten verder, omdat iedereen van de klas graag wilde weten wat de agente voor materialen bij zich had. "Zo hebben we een wapenstok beet mogen houden en kunnen voelen hoe hard zo’n stok voelde. Veel kinderen wilden graag ook het pistool en de pepperspray vasthouden maar dat mocht natuurlijk niet."

De agente wilde speciaal ook iets over digitaal pesten vertellen, omdat zij in haar werk daar zo veel mee te maken heeft. "Kinderen die buiten gesloten worden, kinderen die opdrachten moeten doen om ergens bij te horen, bloot-foto’s die verspreid worden zonder dat de persoon in kwestie het weet." Goed om dit ook eens te horen van iemand anders dan de groepsleerkracht. "Het ging ook over het accepteren van onbekenden op jouw afgeschermde Instagram account."

 

Als laatste ging het over het voorkomen van inbraken. "Mensen zijn namelijk erg slordig in het op slot zetten van spullen. Door middel van filmpjes en foto’s werd dit ook aangetoond. De kinderen kregen ook een uitnodiging mee om woensdagavond 19 februari met de politie en de buurtpreventie en de dorpsraad een rondje te lopen in het dorp en mensen er dan op aan te spreken op slordig gedrag. Deze actie noemen we de 'witte voeten actie'."

De leerkrachten van de groepen 7 en 8 van CBS De Hoeksteen vinden deze lessen erg goed en een grote meerwaarde hebben. "We hopen daarom ook dat in het volgende schooljaar weer gastlessen gegeven kunnen worden."

 

Naamloos1.jpg


DIRECT
CONTACT

Wilt u meer weten over onze school en haar mogelijkheden? Neem dan contact met ons op:

CBS De Hoeksteen
T: 0187-631485
E: info@hoeksteen-ooltgensplaat.nl

COMMUNICATIE VIA PARRO

Mededelingen en foto’s delen we met de app Parro. Geen toegang? tot deze app? Vraag er naar bij de leerkracht van uw kind.

Bekijk hier ons fotoalbum >>